Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

285 leerlingen uit Mol zetten melkveebedrijf Breykenshoeve op stelten

BOOST Mol

Vandaag waren 285 leerlingen van 10 basisscholen uit Mol te gast op melkveebedrijf Breykenshoeve voor #BOOST (BOerderij Op STelten).

Met een goedgevuld dagprogramma maakten de leerlingen kennis met het leven op de boerderij. Zo konden ze oefenen op schapen drijven, fruit persen en leerden ze meer over klimaat en zwerfvuil.

Waarom heeft een koe meer dan één maag? Wordt melk in de fabriek gemaakt? Groeien frietjes aan een boom? Wie zorgt voor de dieren wanneer de boer met vakantie is? Op al deze vragen kregen de leerlingen een antwoord tijdens een rondleiding en verschillende workshops. ’s middags smulden de kinderen van frietjes en hoeve-ijsjes.

Boerenbond geeft met #BOOST leerlingen de kans om zelf op ontdekking te gaan, door samen met hen een kijkje te gaan nemen achter de schermen van een modern landbouwbedrijf.

 

“We zien dat er nog heel wat misvattingen bestaan over landbouwers en de manier waarop ons voedsel geproduceerd wordt. Door kinderen een blik te geven achter de schermen van land- en tuinbouwbedrijven willen we daar verandering in brengen. Zo komen ze te weten dat boeren zich dag en nacht inzetten voor ons lokaal lekker, duurzaam en kwaliteitsvol voedsel.” Lode Ceyssens, voorzitter Boerenbond.

Ook Lieve Heurckmans, schepen van Landbouw in gemeente Mol is die mening toegedaan: “We kunnen kinderen niet vroeg genoeg bewust maken over het belang van gezonde en lokale voedselproductie. Bovendien genieten ze met #BOOST een ganse dag van de prachtige omgeving op de boerderij.”

 

#BOOST terug in Mol

​Na een succesvolle eerste editie in 2023 was #BOOST vandaag opnieuw te gast op de Breykenshoeve. In goede samenwerking met de gemeente Mol en de studierichtingen kinderzorg, sport en opvoeding van Katholiek Secundair Onderwijs Mol campus Rozenberg bezorgde Boerenbond bijna 300 leerlingen uit de plaatselijke lagere scholen een onvergetelijke dag op het melkveebedrijf en ijssalon van Riet en Marc Verschueren en hun zoon Kristof.

Met een mix van leren, beleven en proeven maakten de jongeren kennis met de land- en tuinbouwsector. Naast een rondleiding op de boerderij namen ze deel aan verschillende workshops. Van fruit persen over eiercodes kraken tot om ter snelst over een hindernissenparcours geraken. Maar ook nadenken over klimaatimpact en zwerfvuil.'  Foto's Elisabeth Mertens Boerenbond / NNieuws

BOOST @melkveebedrijf Breykenshoeve Mol

BOOST @melkveebedrijf Breykenshoeve Mol

BOOST @melkveebedrijf Breykenshoeve Mol

BOOST @melkveebedrijf Breykenshoeve Mol

BOOST @melkveebedrijf Breykenshoeve Mol

BOOST @melkveebedrijf Breykenshoeve Mol

Sas VI 14, Mol, België

BOOST Mol

Deel dit artikel